Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 05.03.2011.
08:51
Večernje novosti A

Vuk Jeremić zamalo izbegao nesreću?

Povratak srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića iz Pariza, u četvrtak uveče, kasnio je više od tri sata zbog kvara na Vladinom avionu kojim je letela naša delegacija, saznaju "Novosti".

To je drugi incident u poslednja tri meseca na "lir-džetu", jednoj od dve letelice državne avio-flote. Naime, reč je o istom avionu u kojem su premijer Mirko Cvetković i njegovi saradnici početkom decembra preživeli pravu dramu u vazduhu. Tada je, samo petnaestak minuta po uzletanju, pilot zbog kvara morao prinudno da sleti na Surčin.

Kvar na Jeremićevom avionu je, srećom, otkriven na vreme
 

Ovoga puta, ministar Jeremić, na sreću, nije ni uzleteo, jer je pilot još na pisti detektovao kvar, koji su mehaničari nakon detaljnog pregleda otklonili, pa je avion u kasnim večernjim satima sleteo u Beograd.

U budžet za ovu godinu ugrađena je nabavka još jedne letelice koja bi bila na raspolaganju državnim funkcionerima. Ideja je bila da se avion kupi na kredit, za koji bi bila data garancija države u iznosu od 3,3 milijarde dinara, odnosno 30 miliona evra.

Nakon prvog incidenta, na "lir-džetu" su urađene detaljne provere i napravljen izveštaj. Kvar je brzo otklonjen i letelica je od tada bila gotovo u svakodnevnoj funkciji.

Tada je ponovo aktuelizovano i pitanje nabavke novog ili polovnog aviona za potrebe države, jer su funkcionerima na raspolaganju dve letelice, i to prilično izraubovane. "Falkon 50" star je skoro tri decenije, a "lir-džet" je proizveden 1991. i ima samo pet mesta.

Prema rečima Anete Bulatović, direktorke Avio-službe, oni u svojim finansijskim planovima već tri godine predlažu kupovinu letelice, ali taj predlog još nije odobren.

"Novostima" je u Vladi krajem januara rečeno da će uskoro biti formiran ekspertski tim koji bi trebalo da napravi analizu da li da se avio-flota pojača novom ili polovnom letelicom, i kog tipa. Međutim, ni posle mesec dana tim nije formiran, niti je ova odluka doneta. A ministri i dalje lete na vlastiti rizik, pišu "Novosti".

POVEZANE VESTI

Subota 05.03.2011. 10:12
Neka se voze na satelitu koji su platili koliko košta novi avion, ili neka prodaju imovinu onih koji su učestvovali u toj kriminalnoj radnji pa kupe avion. Imaju zakon o plenidbi imovine kriminalaca, pa neka ga primene. Nama trebaju pare za narodne kuhinje i socijalu.
Subota 05.03.2011. 10:03
VUK JE PRAVI SRBIN I RAZLICIT OD DRUGIH POLITICARA,A VEROVATNO MU TO NEKO NAMESTA ODAVDE,DA NE BI VISE NAPREDOVAO,MISLITE O TOME
Subota 05.03.2011. 10:09
Питам се на коме ће се сломит` кола?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online