Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.07.2010.
14:36
Tanjug A

Zabranjen skup Pokreta 1389

Najavljena akcija "Srećan 11. jul, dan oslobađanja Srebrenice", u organizaciji udruženja "Naši" i "Srpskog narodnog pokreta 1389", u centru Beograda, zabranjena je zbog menjanja njenog sadržaja, rečeno je iz MUP-a Srbije.

Policija nije danas dozvolila simpatizerima udruženja "Naši"` i "Srpski narodni pokret 1389" da u centru Beograda organizuju tu akciju.


Nekoliko simpatizera tih desničarskih organizacija danas su se u 13 sati, kako su i najavili, okupili na centralnom beogradskom trgu Terazije, međutim Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je tokom prepodneva da zabrani skup.

Učesnici skupa su usmeno na licu mesta obavešteni da im okupljanje nije dozvoljeno, nakon čega su ih policajci legitimisali i naložili im da se raziđu.

Policija je privela jednog od učesnika skupa, koji je na sebi imao majicu sa fotografijom haškog optuženika Ratka Mladića, i oduzela zastave i propagandi materijal.

MUP je organizatorima prvobitno bio odobrio samo postavljanje štanda i deljenje propagandnog materijala, ali je, kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, u međuvremenu došlo do promene sadržaja te akcije i zato je odlučeno da se ona zabrani.


Udruženja "Naši" i "1389" jutros su najavili da će na skupu u centru Beograda postaviti pult sa promotivnim materijalom, i da će građani moći da se fotografišu sa posterom generala Ratka Mladića u prirodnoj veličini.


Zahtev za zabranu SNP1389

 

Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je danas nadležno tužilaštvo da hitno pokrene postupak protiv svih osoba koje su u noći između 10. i 11. jula izlepile Beograd porukama kojima se slavi genocid u Srebrenici.


Inicijativa je pozvala nadležne institucije da primene zakonska ovlašćenja i zabrane rad organizacije „Srpski narodni pokret 1389“ i sličnih organizacija koje karakteriše raspirivanje mržnje, veličanje zločina i zagovaranje diskriminacije.

 

U saopštenju se navodi da su predstavnici organizacije SNP 1389 oblepili beogradsku Knez Mihailovu ulicu i Zeleni venac plakatima sa natpisom „Srećan vam 11. jul, dan oslobođenja srpskog grada Srebrenice“.

 

Ovaj akt, ocenila je Inicijativa, predstavlja otvoreno veličanje zločina i izrugavanje bolu žrtava srebreničkog genocida na njegovu petnestogodišnjicu.

 

Država je dužna da jasno pokaže da se ovakvi istupi pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa neće tolerisati, kao i da korišćenjem zakonskih ovlašćenja osujeti dalje stvaranje atmosfere u kome je ne samo dozvoljena, već i pohvalna heroizacija ratnih zločinaca, kaže se u saopštenju.


 

Ponedeljak 12.07.2010. 11:01
Па наравно да су забранили, ови са власти мисле да смо ми Срби једини кривци и да смо једино ми убијали, Тадићева жена је хрватица његова деца су хрвати и наравно да он не може дозволити такво окупљање, а страна плаћена организација жене у црном могу слободно да се окупљају јер је то у великом користу за Србију они су нам уништили војску са Тадићем на челу, сада су је предали неспособном Шутановцу који не зна ни куче да завеже а о оружју и да не помињем ништа ту је тек дудук. Ма Србијо моја ништа се не брини они ће у Сребреници сахранити на још хиљаде муслимана који нису имали никакве везе са ратом. Не знам да ли је ношење мајце са ликом генерала Ратка Младића и Србске заставе у главном граду Србије забрањено јер наша полицијска држава почиње да хапси јер је то изазивање верске и расне мржње. можда властодржсцима смета из познатих разлога. Живела Слободна Србија!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online