Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 09.11.2014.
09:25 >> 14:06h
Beta, Srna A

Uhapšen Dragoslav Kosmajac! Stefanović: Kako smo uhapsili srpskog Al Kaponea?

Dragoslav Kosmajac, koji je označen kao najveći narko diler u Srbiji, uhapšen je u nedelju ujutru u svojoj kući u Beogradu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Kako je saopštila policija, Kosmajac se tereti za utaju poreza, zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem, prevaru i protivpravno zauzimanje zemljišta u sticanju sa krivičnim delom falsifikovanja isprave.

Istraga protiv Kosmajca vodila u pet pravaca: Nebojša Stefanović
 

Osim Kosmajca, uhapšeno je još sedam osoba koje se sumnjiče da su bili saučesnici u izvršenju krivičnih dela. Kako je rekao Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija, četvoro njih uhapšeno je u Sremskoj Mitrovici, a troje u Beogradu i svi su državljani Srbije.

U pisanom saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova, navelo je i incijale sedmoro uhapšenih Kosmajčevih saučenika i krivična dela za koji su osumnjičeni.

Zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u Beogradu su uhapšeni D. M. (59), M. R. (42), dok je V. B. (64) osumnjičen za prevaru.


U Sremskoj Mitrovici su uhapšeni B. Š. (51) i Ž. Š. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, kao i B. S. (37) i D. J. (49), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Ministar je dodao da se Kosmajac tereti za pet krivičnih dela koji su rezultat finansijske istrage, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje, ali ne i zbog dilovanja narkoticima.

"Bilo je komplikovano ući u sve finansijske tokove, ali kao što se sećate i kod drugih kriminalaca u istoriji, prvi korak u njihovom hapšenju bile su finansijske istrage koje su otkrivale nedostatke u poreskim izveštajima i poreklu imovine, tako je bilo i kada je FBI hapsio Al Kaponea", rekao je Stefanović.

"I dalje traje sveobuhvatna provera imovine Dragoslava Komsajca i povezanih lica u inostransrtvu i očekujem da ćemo u narednim mesecima imati još detaljnije informacije vezano za ovaj pravac istrage", najavio je Stefanović.

On je rekao i da očekuje da će mu sud odrediti pritvor, s obzirom da mu je zbog štrajka advokata određen branilac po službenoj dužnosti.

Stefanović je naglasio i da je slučaj Dragoslava Kosmajaca mogao da bude rešen i pre dve decenije.

"Posetiću da je i pre 15 i 20 godina ovaj slučaj bio aktuelan, ali je nažalost tek danas, zahvaljući političkoj volji koja je postojala u Srbiji, imamo epilog", ocenio je on i dodao da nema nedodirljivih i da će se država obračunati sa svima koji krše zakon.

Stefanović je naveo da je radna grupa za istragu formirana 25. juna i da se istraga vodila u pet pravaca.

"Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza da bi imovina bila oduzeta", naveo je Stefanović.

On je zahvalio za saradnju svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i ocenio da je ovaj slučaj mogao biti aktuelan i pre 15 godina, ali da je, zahvaljujući političkoj volji u Srbiji, sada dobio epilog.

Dragoslava Kosmajca (61) je pre nekoliko meseci premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji.

U "Beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. godine navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 09:33
Kosmajac je uhapšen zato što je Vučić rekao da je on najveći narko diler u Srbiji . NARAVNO DA ZA TO NEMA DOKAZE ALI JE VUČIĆ REKAO A SLINAVI STEFANOVIĆ SPROVEO . SRBIJA POSTAJE ZEMLJA BEZ PRAVDE I ZAKONA HAPSE SE LJUDI BEZ DOKAZA PREKO SVOJIH NOVINA VLAST SPINUJE I PROGLAŠAVA KRIVCE . NEĆE SE DOBRO ZAVRŠITI . POČELO JE "SLUČAJEM TATONA" GDE JE TADIĆ I OPTUŽIO I PRESUDIO NASTAVLJA SE SLUČAJEM MILIĆ GDE SE ČOVEK OPTUŽUJE DA JE NA BRANKOVOM MOSTU UBIO MLADIĆA A DA OD MINI MORISA KAO DOKAZ NIJE PRONAĐEN NI ŠRAF DA BI DOŠAO NA RED I KOSMAJAC . NE BRANIM BILO KOGA ALI HAPSITI NA OSNOVU INDICIJA JE ZLOČIN .
Nedelja 09.11.2014. 09:25
postigli dogovor... Vrlo brzo će ga i pustiti, zbog štrajka advokata.
Nedelja 09.11.2014. 09:26
САД КАД СЕ ДОГОВОРИ И ПОЧНЕ ДА ПРИЧА О ПРЉАВИМ ПОЛИТИЧАРИМА. ЖИВЕЛА СРБИЈА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online