Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 18.08.2014.
10:55
Telegraf A

Dragan Đurić pokušava da se izvuče na neuračunljivost?

Mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34), koji je osumnjičen da je na zverski način ubio Tijanu Jurić (15), pokušava da se izvadi na neuračunljivost i da umesto u zatvoru, završi u duševnoj bolnici.

Postaje svestan visine kazne i sad traži nčin da se izvuče
 


 

Posle početnog šoka, priznanja i detaljnog opisa svog brutalnog zločina, Đurić, prema tvrdnjama sagovornika lista “Naše novine”, sada postaje svestan činjenice da mu preti maksimalna kazna od 40 godina zatvora i ne želi da se pomiri sa tim.

- U prilog tome govori i činjenica da je otkazao punomoćje advokata po službenoj dužnosti Draganu Mileusniću, i angažovao uglednog Viktora Gostiljca. Na sve načine pokušava sebi da ublaži kaznu, a najlakši način upravo je ta neuračunljivost. Narednih dana biće poznati i rezultati neuropsihijatrijskog veštačenja, odnosno hoće li mu se suditi ili će zaista završiti u odgovarajućoj instituciji, što mu je i cilj – zaključuje sagovornik “Naših novina”, inače blizak istrazi.

Sudski veštak za psihijatriju, koji je molio za anonimnost, ispričao je da će ovaj “manevar” Duriću teško proći, jer “evidentno nije bolestan, odnosno nema nikakav psihološki poremećaj“.

- Naprotiv, on je uračunliv, a na osnovu svih informacija koje postoje, on je lukavo uračunljiv. To potvrđuju njegovi postupci, odnosno, kako je i na koji način sve izveo, a izveo je veoma planski. Da se radi o apsolutnoj uračunljivosti, pokazuje i činjenica da je on, pošto je sve završio, nastavio život kao da se ništa nije dogodilo. Ne treba zanemariti ni da je na svoj Fejsbuk profilu dan posle tragedije stavio sliku sa sestrinim detetom. Sve je, dakle, isplanirano – naveo je ovaj priznati veštak.

On je objasnio i da veštačenje obavljaju psiholog i psihijatar, te da ono ne traje manje od sat i po vremena. Prvo se utvrđuje stepen njegove uračunljivosti u vreme kada je počinio zločin. Psihijatar sa njim obavlja razgovor. Za taj intervju ne postoje standardna pitanja, već ih veštak psihijatar sprema na osnovu pojedinačnih slučajeva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.08.2014. 11:32
Daj, molim te, ne ponavljaj tu pricu o saobracajnom udesu 1000-ti put....Udesa nije ni bilo! Ovaj covek je monstrum, samo je steta sto ce u zatvoru da zivi o trosku nas, poreskih obveznika 40 godina....gde ce mu servirati 40x365x3=43800 obroka! Tuzno!
Ponedeljak 18.08.2014. 12:39
SVI NJEGOVI DRUGOVI SU IZJAVILI DA NIKAD NIJE PIO,SNIMCI NJEGOVE SOBE POTVRDJUJU (FLASE OD PEPSIJA),NAKON ZLOCINA OTISAO U KAFANU NARUCIO KAFU (KONOBAR POTVRDIO)....SVE VREME VOZIO (PRESAO UKUPNO OKO 150KM) ,KOPAO,RESAVAO SE MOBILNOG I GARDEROBE I SVE TO DA URADI PIJAN A I SAM UBICA SE NE BRANI ZA ZLOCIN DA JE BIO PIJAN...
Utorak 19.08.2014. 13:43
За овог монструма САМО И ЈЕДИНО ЈЕ СМРТНА КАЗНА !!! Нема ту приче о неурачунљивости кад је он те вечери успио све то да уради...силује...убије...да одвезе на осаму и закопа тјело...ослободи се гардеробе и трагова и сада у притвору покушава да одглуми неурачунљивог па да заврши у душевну болницу?! Све он то ради веома прорачунато.......... СМРТНА КАЗНА ЗА ДРАГАНА ЂУРИЋА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online