Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 18.03.2014.
12:17 >> 18:09h
blic.rs, Vestionline A

''Šarić ponudio da se preda pre mesec dana''

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da se Darko Šarić, osumnjičeni za trgovinu narkoticima, bezuslovno predao vlastima Republike Srbije. On je istakao da je danas ''veliki dan za Srbiju, region i svet, jer je priveden Šarić''.

Predaja Šarića: Nikola Selaković
 

''Preduslov za ovo je 13. jul 2013. kada je po direktonom nalogu Aleksandra Vučića u okviru BIA formirana posebna radna grupa za lociranje i hapšenje Šarića. Pre toga takva specijalizovana radne grupa nije postojala. Grupa je primenjivala najsavremenije metode u radu. Deset službenika BIA direktno pod upravom direktora, a mreža pod radnom grupom imala je više od 100 osoba. Na lociranju Šarića, pored BIA imalo i MUP Crne Gore i Ministarstvo pravde CG'', rekao je Selaković.

''Naši operativci locirali su kretanje Šarića na teritoriji Latinske Amerike. Kad je begunac to shvatio ponuđena je njegova bezuslovna predaja organima Republike Srbije da bi se izbeglo moguće krvoproliće prilikom akcije hapšenja. Ta ponuda je izneta pre oko mesec i po dana'', objasnio je on i dodao da je Šariću obezbeđen kontakt s njegovim braniocem i njegovom majkom i sinom.

Darko Šarić uhapšen, prebačen u Srbiju

Selaković nije hteo da precizno kaže gde je Šarić tačno uhapšen.

Selaković je istakao da ''veliku zahvalnost dugujemo i našoj BIA i ljudima koji su u okviru nje vredno radili poslednjih 9,5 meseci, koji su pratili sve kontakte koje je Šarić održavao''.

"Pod šefom BIA bilo je 10 službenika, a čitava mreža koja je bila uključena u to brojala je ponekad i preko 100 lica. Pored naše BIA, veliku ulogu su imali i MUP Crne Gore, kao i Ministarstvo pravde Crne Gore, ali i čitava mreža bezbednosnih agencija drugih država, poput američke CIA, španske, italijanske, švajcarske, austrijske, slovenačke, belgijske...", rekao je Selaković.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević izjavio je Šarić od 2009. godine prokrijumčario je 5.754 kilograma kokaina i u Srbiji oprao najmanje 22 miliona evra. On je napomenuo da je protiv Šarića podignuto 13 optužnica za kriminalno udruživanje, pranje novca i trgovinu drogom.

Radisavljević je podsetio da se u Beogradu vodi sudski postupak protiv Šarićevih saradnika i da je u ponedeljak, 24. marta, sledeće ročište, a da će se videti da li će se Šarić uključiti u taj postupak ili će tražiti odlaganje.

On je naglasio da je u begu još 18 osoba iz Šarićeve kriminalne organizacije i da ne bi bila ugrožena potraga za odbeglima ne može dati više podataka na koji način je Šarić lociran i uhapšen.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 18.03.2014. 12:39
ŠTA bi mi da Vučić nije formirao posebnu grupu za praćenje Šarića ? HVALA TI VUČIĆU ŠTO POSTOJIŠ DA NIJE TEBE SRBIJA BI IMALA KOSOVO . OVAKO ...
Utorak 18.03.2014. 12:39
Ма хајде шта ми наприча!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online