Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 22.08.2011.
11:30
Vestionline A

Ðukanović se plaši da će završiti kao Sanader

Nekadašnji šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić ocenio je da bivši premijer Milo Ðukanović i dalje vuče glavne konce na političkoj sceni, jer strepi da bi, u suprotnom, završio kao Ivo Sanader.

Milo Đukanović i dalje vuče konce, kaže Lekić

"Opšti je utisak da on (Ðukanović) ostaje šef režima koji vuče glavne konce. On ima i vrlo ličnih razloga da to čini, naročito posle slučaja Sanadera u Hrvatskoj", kazao je Lekić.

Podsetimo, hrvatsko pravosuđe tereti Ivu Sanadera u nekoliko korupcijskih
afera
.

Lekić je naveo da Ðukanoviću takav status, u nekom smislu, omogućava i funkcija šefa najjače partije u Crnoj Gori, a možda još više vokacija vladajućih partija da se dobrovoljno i inferiorno potčinjavaju vrhovnom autoritetu.

"To nije dobro za zemlju, čak i kada se ne bi radilo o tako osporavanoj osobi kao što je Ðukanović, za koga se, nažalost, u zemlji, a naročito u inostranstvu, vezuje mafijaški imidž zemlje", kazao je Lekić "Vijestima".

On ne želi da veruje da je aktuelni premijer Igor Lukšić "samo poslušnik šefa Demokratske partije socijalista".

"Ne želim da verujem da se delovanje premijera Lukšića svodi na ulogu šefa Ðukanovićevog kabineta. Njegov odnos prema šefu partije i koalicionom partneru će i opredeliti format Lukšićeve pojave", ocenio je Lekić.

On smatra da će biti zanimljivo pratiti poziciju Lukšića u vezi s pregovorima sa opozicijom o izbornom i zakonu o opštem obrazovanju.

"Bilo bi poražavajuće da se premijer, inače jakih ustavnih kompetencija, povuče u svojim inicijativama, pred uticajima koalicionog partnera ili predsednika svoje partije", kazao je Lekić.

Prema njegovim rečima, Lukšić je ostvario nekoliko značajnih međunarodnih prodora, a primetno je da je predmet osporavanja, pa i neukusnih opaski, od strane koalicionog partnera.

"To se videlo u slučaju rušenja crkve na Svetom Stefanu, povodom aranžmana sa A2A, pa i sada povodom traženja kompromisa oko izbornog zakona", naveo je Lekić.

Upitan kako komentariše razmimoilaženja između Ðukanovića, s jedne, i Svetozara Marovića i Filipa Vujanovića, s druge strane, on je kazao da smatra da u tim odnosima nema ničeg suštinski novog.

"Ako se vidljivo izdiferencira neka ličnost koja ne želi da bude deo piramide poslušnih glavnom šefu, posve autonomna, javno prepoznatljiva osoba, obratiću pažnju", naveo je Lekić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.08.2011. 11:42
Nije Šinavatra i Aman Resorts okupirao Sveti Stefan nego je kupio a da niko nije postavio pitanje srpske crkve. Nije čudo da je 1918 srpska vojska dobila naređenje da drži brave pod okupacijom, to se prodaje svakome. Džaba njima i Njegoš i knjaz Nikola trubili da su Srbi, oni u Biligradu vode svoje privatne interese.
Ponedeljak 22.08.2011. 13:52
To je papin sinovac,pozdravljaju se na rogonjin nacin.Majko kupi mi top.
Ponedeljak 22.08.2011. 13:59
"Nemoj pa se ne boj"... Djukanovic ima dosta "materijala" u dosijeu i na grbaci normalno da ga je strah jer ce se na kraju suociti sa svojim delima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online