Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.08.2013.
18:36
Beta A

Vlada kupila hotel za 2,1 a prodala za 1,5 miliona

Vlada Srbije je hotel Jugobanke na Kopaoniku prodala kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Properti investment LLC za 1,5 miliona evra, rečeno u Direkciji za imovinu Srbije. Direkcija je taj hotel prethodno otkupila od suvlasnika za 2,1 miliona evra.

Hotel Jugobanke na Kopaoniku
 

Odluka o prodaji hotela Jugobanke kompaniji iz Abu Dabija doneta je na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 15. jula, a hotel je prodat neposrednom pogodbom. Osnov za Zaključak vlade o prodaji odmarališta na Kopaoniku bio je Sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije, potpisan 17. februara 2013. godine, a ratifikovan u Skupštini Srbije 15. marta.

DS: Da li je to nova ekonomska politika Vlade?

 

Demokratska stranka pozvala je danas Vladu da kaže ko je dao odobrenje da se hotel na elitnoj lokaciji na Kopaoniku proda za 30 odsto procenjene vrednosti, odnosno za samo 600 evra po kvadratu.

 

"Postavlja pitanje da li su primeri nove ekonomske politike Vlade Srbije prodaja hotela Jugobanke na Kopaoniku i nedavna prodaja imovine Vršačkih vinograda i da li je plan Vlade da izvede Srbiju iz krize tako što će prodavati državnu imovinu u bescenje kako bi se prikazala lažna slika da ipak imamo investitore?", upitala je DS.

Tim sporazumom predviđeno je da saradnja dve zemlje obuhvata sticanje nepokretne imovine u državnom vlasništvu, kao i zajedničko ulaganje u projekte koji uključuju nepokretnu imovinu u državnom vlasništvu.

"Srbija se obavezala da će prodati određenu nepokretnu imovinu subjektima u UAE, ili će investirati zajedno sa njima, po pravilima i pod uslovima dogovorenim Sporazumom, što će biti regulisano posebnim kupoprodajnim ili drugim ugovorima", istakla je Direkcija.

Objašnjeno je da je međudržavnim sporazumom regulisano i da ugovori, sporazumi, programi i projekti neće biti predmet javnih nabavki, javnih tendera, javnog nadmetanja i sličnih procedura utvrđenih u skladu sa zakonodavstvom Srbije.

Direkciji za imovinu Srbije je hotel Jugobanke na Koponiku prodala Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik Jugobanke. Prodaja je obavljena neposrednom nagodom po ceni od 2,1 milion evra, što je 60 odsto manje od cene koju je procenio sudski veštak. Prethodno je bilo pet pokušaja prodaje hotela Jugobanke na Kopaoniku, i to tri puta licitacijom i dva puta tenderom.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.08.2013. 19:50
Sadasnja vlast vodi katasrofalnu politiku ali zuti nemaju prava da se javljaju jer su oni ti koji su unistili drzavu i oni su poceli sa rasprodajom drzavne imovine i pljackaskim privatizacijama. Za vreme njihove vladavine sve iole uspesne firme su unistene i prodate strancima, pola drzave je rasprodato a gde su pare niko ne zna. Stoka izdajnicka proziva stoku izdajnicku a narod gleda i cuti.
Sreda 21.08.2013. 21:01
Prva cijena je bila 3,7zatim 2,8 i sada 1,5 mil,ovo je zaista neozbiljno,mislio sam da je Vucic drugaciji od ostalih,vreme ce pokazati,ali lako je moguce da bude u negativnom smislu drugaciji, Nije on pravi covjek za borbu protiv korupcije.Kao sto sam vec pisao taj seik ce za malo para da postane vlasnik pola Srbije,zatim ova kupovina hotela nema nikakve veze sa turizmom ili promocijom turizma,taj hotel ce da koristi za privatne potrebe ako mu se cefne svakih 5 godina da obidje jer on takvo ima na vise mjesta u vise zemalja.Cilj je drugi kupi jeftino,cekaj dobrog kupca i prodaj skupo.zakon trzista,U biznisu nema emocija.U svakom slucaju dzavnu imovinu bolje je davati u zakup nego prodavati,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online