Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 28.04.2012.
02:20
Beta A

Paori izigrani, blokade ostaju!

Član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izrazio je ogorčenje što nije postignut dogovor između nezadovoljnih paora i Ministartsva poljoprivrede Srbije o načinu subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje.

Kad nema dogovora ima blokade puteva
 



Ivković je rekao novinarima u Novom Sadu da će zbog činjenice da je Ministarstvo izigralo paore poljoprivrednici danas nastaviti sa traktorskim blokadama puteva u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

"Preksinoć smo se sve dogovorili sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem i trebalo je samo da se dogovoreno i potpiše. Sinoć je, međutim, pred nas iznesen sasvim deseti predlog koji jednostavno nije moguće prihvatiti. Ipak, danas ćemo sesti i još jednom se između sebe dogovoriti, kako i šta dalje", istakao je Ivković.

On je naveo da su od ponoći nezadovoljni paori već postavili traktorske blokade na putevima u Vojvodini. Blokade su tokom noći, prema rečima Ivkovića, ponovo postavljene kod Pančeva, Zrenjanina, u Neštinu prema granici između Srbije i Hrvatske, kod Kelebije prema mađarskoj granici, a traktori su zasad postavljeni pored puteva u Titelu i Žablju.

Takođe, ranije danas je blokiran put u Kuzminu, pa se od od Sremske Rače ne može izaći na auto- put, rečeno je u AMS-u.


"Poljoprivrednici su blokirali put u Kuzminu, a saobraćajna policija usmerava putnike na obilaznicu, dužine 20 kilometara, prema Sremskoj Mitrovici, tako da nismo zapazili da se putnici koji su se iz BiH uputili u Srbiju vraćaju", rekla je dežurni operativni u Graničnoj policiji BiH.

Nezadovoljni paori su u četvrtak uveče, posle sedmočasovnih pregovora, postigli dogovor sa ministrom Petrovićem prema kome bi ratarska proizvodnja bila subvencionisana sa 12.000 dinara po jednom hektaru, s tim što bi paori morali doneti dokaz da su obradili zemlju i posejali neku kulturu, kako ne bi bilo manipulacija da neko dobije pare, a da ništa na zemlji ne uradi.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović sinoć je, međutim, nezadovoljnim poljoprivrednicima rekao da njihov zahtev prevazilazi novac kojim Ministarstvo ima u budžetu za ovu godinu.

Protest poljoprivrednika izazvan je novom uredbom Vlade Srbije kojom je poljoprivredna proizvodnja subvencionisana prema ostvarenom prinosu, a ne prema zasijanom hektaru.

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su tokom prethodna dva dana blokirali puteve po Vojvodini i Šumadiji, juče su obustavili blokade, ali ih zbog izostanka dogovora ponovo najavljuju za subotu ujutru.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 08:33
Па када сте већ решили да истрајете идите за Београд и блокирајте скупштину и град а незајебавајте сиротињу која се бори за голи живот.
Subota 28.04.2012. 10:59
Veliki novac stoji u pozadini traktorskog štrajka, a ne bunt sirotinje.
Subota 28.04.2012. 16:33
Drugari meni ispred kuce stoji njihova blokada tako da o tome nemorate nista da mi pricate pola njih nezna zasto je doslo na tu blokadu, laziraju racune da su kao kupili seme i ostale price, a ti sto ih podrzavas dodji da bojkotujes sa njima ili i ti radis kod privatnika pa kod njega strajkuses????? Dobijaju subvencije a neobradjuju zemlju u 70% slucajeva!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online