Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2009.
12:18
Vestionline A

Srbija trči u Dablinu na EP u krosu

Atletska reprezentacija Srbije otputovala je u ranim jutarnjim časovima put Dablina gde će u nedelju nastupiti na 16-tom izdanju Prvenstva Evrope u krosu.

Na spisku saveznog selektora Dragiše Kuzmanovića nalaze se naša najbolja maratonka Olivera Jevtić, Mirko Petrović koji će nastupiti na 8.000m odnosno 10.000 metara. U kategoriji ml.seniorki takmičiće Azra Eminović, i to u trci na 6.000m, dok će u juniorskoj kategoriji startovati Amela Terzić, Teodora Simović i Nemanja Cerovac na 4.000 metara. Zajedno sa našim atletičarima i selektorom Kuzmanovićem otputovali su i treneri Slavko Kuzmanović i Rifat Zilkić.

Reprezentaciju su juče u hotelu "Continental" tokom zajedničke večere posetili i pozdravili Predsednik saveza Veselin Jevrosimović i generalni sekretar Slobodan Branković, kojii su srpskim atletičarima poželeli srećan put i puno uspeha na predstojećem takmičenju.

Malu, ali odabranu ekipu predvodi najtrofejnija atletičarka Evrope kada je u pitanju ova manifestacija. Oliveri je ovo deseti nastup na krosu starog kontinenta, a u svojoj karijeri osvojila je čak pet medalja. Posle dve godine pauze Olivera se vraća krosu i evo šta je izajvila tim povodom -

"Za ovaj šampionat me vezuju vrlo lepe uspomene, imam 5 bronzanih medalja, podsećam, to je bilo vreme kada sam bila opredeljena na kroseve. Pre šest nedelja pobedila sam na maratonu u Podgorici u vremenu od 2:31,00, što je vrlo dobar rezultat i još uvek se nisam oporavila odnosno u nogama nemam trening za kros takmičenja. Ova trka daće mi odgovore na neka moja pitanja koja se tiču koliko ću još dugo trčati“ bila je iskrena Olivera, i istakla da će trka u nedelju biti odličan pokazatelj za novogodišnju trku koja je očekuje u Sao Paolu, gde će braniti titulu višestrukog pobednika“.

Na prošlogodišnjem izdanju evropskog prvenstva u krosu održanog u Briselu, Mirko Petrović zabeležio je 29. poziciju što predstavlja najbolji plasman srpskih seniora na ovom šampionatu. Ove godine Petrović očekuje da svoj plasman popravi i ističe da bi bio zadovoljan plasmanom oko 20. mesta.

“Pripremali smo se mesec dana na Zlatiboru za ovo takmičenje i zaista sam spreman, konkurencija je vrlo jaka, pokušaću da popravim svoje najbolje dostignuće kada je u pitanju ovo takmičenje i naravno pružiti maksimum“.

Bronzana sa evopskog prvenstvu za ml. seniorke u Kaunasu, Azra Eminović najbolje ostvarenje na ovom takmičenju postigla je u Edinburgu 2003. godine kada je zauzela sedmu poziciju. Povodom trke u nedelju izjavila je

"Posle uspešnih trka na stazi ove godine, imala sam operaciju na stopalima, ali povreda je sanirana i ubrzo sam se vratila treningu. Za ovo takmičenje spremala sam se zajedno sa mojim prvim trenerom Safetom Maljevcom i verujem da ću u nedelju opravdati evropsku medalju sa staze i dokazati da ona nije bila slučajnost. Najveće rivalke su mi Rumunka Bobocel i Turkinja Sultan koja je aktuelna šampionka Evrope za ml. seniorke na 1500 metara“.

Amela Terzić i Teodora Simović članice AK“Novi Pazar“ nastupiće u juniorskoj kategoriji gde ih očekuje trka na 4000 metara i tri godine starije rivalke. Mlade dame iza sebe imaju vrlo uspešnu sezonu na međunarodnoj sceni. Amela je ove godine zauzela treće mesto na Svetskom prvenstu za ml. juniorke, dok je na Evrposkom olimpijskom festivalu mladih osvojila zlatnu medalju na 3000 metara, i bronzanu na 1500 metara.

"Naporno smo trenirali za ovaj kros, u dobroj sam formi i nadam se prehlada koja me je zadesila proteklih dana neće ostaviti traga. Pošto sam dobro počela sezonu očekujem da ću uspešno i da je završim“ istakla je Amela.

Teodora Simović okitila se srebrnom medaljom na EYOF-u na 2000 metara sa preprekama, a u Dablinu je očekuje prvi nastup u karijeri na evropskom šampionatu u krosu

"Nisam gledala startne liste, jer ne želim da se opterećujem konkurencijom. Ovo je moj prvi nastup na evropskom krosu i cilj mi je da se što bolje plasiram“.

U trci na 6.000 metara u konkurenciji juniora Srbiju će predstavljati Nemanja Cerovac

"Pripreme za ovo takmičenje uradio sam na Zlatiboru u društvu Olivere Jevtić i Mirka Petrovića. I pored činjenice da je dosta kvalitetnih takmičara izašlo ove godine iz juniorske kategorije, konkurencija je i dalje jaka, ali se nadam da ću ostvariti bolji plasman nego prošle godine. Što se tiče mojih očekivanja mogu da kažem da bih bio zadovoljan plasmanom među prvih petnaest najboljih juniora Evrope“ izjavio je mladi Cerovac. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online