Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.06.2013.
14:12 >> 17:50h
mozzartsport.com A

Danilović: Sada mogu samo da stavim ključ u bravu i zatvorim klub!

U trenucima kada kompletno rukovodstvo KK Partizan treba da odmara i slavi ogromne uspehe ostvarene u minuloj sezoni - overavanje 12. uzastopne titule šampiona države i osvajanje Jadranske lige, klub proživljava najteže trenutke u prebogatoj istoriji, prenosi "Mocart sport".

 Veliki problemi za već godinama najbolji košarkaški klub u Srbiji i regionu
 

Samo dan posle osvajanje domaćeg šampionata, računi su blokirani zbog ogromnih dugovanja, ali je ubrzo usledila deblokada, koja je bila kratkog veka.

Sada su crno - beli u još goroj situaciji. U međuvremenu najvatreniji Grobari su pokrenuli inicijativu da se klub finansijski pomogne, klub je izdao saopštenje za javnost, a prvi čovek Partizana Predrag Danilović je sazvao konferenciju za medije na kojoj je moglo svašta da se čuje.
"Nažalost, ova konferencija nije povodom nekog lepog događaja, iako smo rezultatski ispunili više nego što smo očekivali. Ono što je, nažalost, tema ove konferencije jeste katastrofalna situacija u klubu. Zahvalio bih se svim navijačima, koji su uvek bili uz nas, kada smo igrali odlično i osvajali trofeje, ali i kada smo bili loši. Zahvalio bih se i ljudima koji su uplaćivali novac kako bi pomogli. Ja ovog trenutka mogu samo da stavim ključ u bravu i zatvorim klub, što će mnogima biti jako drago", rekao je Danilović na samom početku konferencije.
 

"Mi u ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni ABA ligu, a kamoli Evroligu. Situacija je katastrofalna", dodao je prvi čovek Partizana.

Igračima se duguje milion i po evra

 

Dug prema igračima iznosi oko milion i po evra.
"Mi smo od svake prodaje igrača morali da podmirujemo prethodne dugove i zato nikada nismo imali budžet za narednu sezonu. Od stranih igrača nikada nismo dobili nikakvo obeštećenje jer se sa njima nikada nisu pravili takvi ugovori, to znate i sami, dok je od eventualnih prodaja 60 odsto išlo na podmirivanje dela nagomilanih dugova iz prošlosti. I to znaju svi pametnjakovići", rekao je Danilović.

Nedavne tužbe nekolicine igrača su iznenadile Danilovića.
"Način na koji su pojedini igrači tužili klub mene je jako povredio. Posebno dvojica, od kojih bi jedan video trofej samo na televiziji i koji bi bio glavni vozač bicikla na Adi - tu pričam o Rašku Katiću. A drugi bi verovatno bio poznat samo po žurkama na splavovima - govorim o Miroslavu Raduljici, da se ne lažemo. Ja razumem njih, oni su taj novac zaradili, ali ne treba se ophoditi prema bivšem klubu na taj način. Mi smo stvarno svesni da je situacija u državi stvarno loša. Ali svaka država koja želi da čuva svoje brendove mora da ima para za njih. Kao i za KK Crvena zvezda, koja je takođe velika institucija kao KK Partizan."

Danilović je poručio državi sledeće:
"Siguran sam da država neće propasti zbog milion evra duga na ime poreza, od čega je skoro 60 odsto na ime kamata. Mnogi pokušavaju da izjednače neuspehe Zvezde, onog privatnog kluba i Partizana. Mi to nismo zaslužili, jer je Partizan toliko toga postigao, napravio mnoge uspehe, kao i Crvena zvezda, koja je u stečaju. Ona prava Zvezda, ne ovaj privatni klub, koji mene ne interesuje. Mnogi iz državnog vrha ne vide da je Partizanu potrebna pomoć. Ja apelujem da je klubu potrebna pomoć jer ovo nije moj klub. Mi porez nismo krili, mi smo bili svesni svega, ali nismo imali odakle da plaćamo. Ponavljam, ja ne upirem prstom niti bilo koga krivim. Ja samo molim državu, pošto je ovo njeno dete, da pomogne. Političari nemaju osećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom".

 Predrag Danilović na današnjoj konferenciji za medije
 

Danilović je rekao i da je bilo pokušaja da se dobije pomoć od fudbalskog kluba.
"Bilo je nekoliko priča tokom sezone, ali oni nisu imali razumevanja za nas. Pomogli su nam možda jednom i to pre nekoliko godina. Oni kažu da su i oni u velikoj krizi. Tokom ove, ali i prethodnih 13 godina, mnogi su pričali kako je Partizan državni projekat, kako država pomaže klub, a to su uglavnom pričali oni pametnjakovići iz FMP i Crvene zvezde. Nama su NIS, Telekom i Komercijalna banka pomagali, ali ta pomoć nije dovoljna za ambicije svih nas u klubu. Jasno da je Partizan trebalo da dobije 80 hiljada puta više u odnosu na Zvedzu koja nije ništa uradila. Pomoć od grada koju smo dobijali stizala je isključivo zato što je predsednik KSS Dragan Đilas imao razumevanja za nas. Skoro 30 odsto novca odlazio je na plaćanje mlađih selekcija. Znači, da nismo ostvarivali uspehe, mi ne bismo mogli ni decu da plaćamo. Naša dugovanja prema poreskoj upravi su oko 500.000 evra glavnica. Sve ostalo su raznorazne kamate, pa je ukupan dug oko milion evra."

Za kraj, prvi čovek Partizana je rekao sledeće: 
"Ovo nije moje preduzeće, niti Vujoševićevo, ovo je dete države. Ako smo problem Vujošević i ja, koji smo 13 godina tu, neka nam lepo kažu. Gospodine Daniloviću vi ste tu puno godina dosta ste uradili, ali ajde da se sada lepo sklonite, a mi ćemo da obezbedimo budžet. Verujte, sutra me ne bi videli. Zato molim, neću da klečim, da država pomogne svoje dete. Neću da ulazim u to ko je kako izmirio dugove. Želimo da se ljudi koji vode ovu državu okrenu Partizanu i kažu da li im treba klub koji je dao toliko NBA igrača i reprezentativaca itd", podvukao je Danilović.

A, posle ove konferencije za medije predsednika Partizana, usledilo je saopštenje iz Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 14:30
hehehehe... pa kad ste tako "humani" i toliko "volite" i partizan i Srbiju - prodajte džipove i stanove, lokale i kuće po belom svetu - pa pomozite klub koji je "institucija" ?? 'de su sad oni "slavni" sportisti, "ambasadori" unicefa i sl. sra*ja ? 'de vam je "sale-nacionale" ? "humani divac" ? bodiroga ? i sl. "velikani" sporta, da pomognu ? samo jedna zgrada na Vračaru koju je izgradio "sale-nacionale" može da vas izvuče iz svih problema... o divcu da i ne trošim reči...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online