Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.02.2019.
18:54 >> 21:00h
Vestionline A

Partizan lako sa Proleterom

Fudbaleri Partizana na svom stadionu pobedili ekipu Proletera iz Novog Sada (3:0), u 23. kolu Superlige Srbije.

fkpartizan.rs
Rikardo Gomeš, dvostruki strelac

Crno-beli su "slomili" goste iz Novog Sada već u prvom poluvremenu, umnogome zahvaljujući isključenja Zarije Lambulića u 17. minutu.

Neposredno pre toga, Partizan je poveo preko Nemanje Nikolića, da bi u završnici poluvremena Rikardo Gomeš sa dva gola stavio tačku na meč.

Partizan je tako ostao na 15 bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom, uoči "večitog" derbija na "Rajku Mitiću" sledeće subote od 18 časova.

- Kraj utakmice!

- 85. minut - Pokušaj gostiju ali lopta ide daleko od gola Partizana. Stojković nije imao nimalo poslao na ovom meču.

- 76. minut - Đerlek je prošao i šutirao sa 11 metara, ali nova parada Vesića.

- 73. minut - Mladi Stevanović donosi prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu. Posle kombinacije s Đerlekom se probija po levoj strani kaznenog, ali Vesić uspeva uz dosta muke da mu odbrani šut.

 - 65. minut - Mirković povlači poslednji potez, opet izvodi igrača važnog za derbi, umesto reprezentativnog beka Miletića ulazi Rumun Enake.

- 62. minut - Nova prinudna izmena u Proleteru, štoper Nikolić, koji je ušao nakon isključenja Lambulića, povredio je zadnju ložu. Umesto njega na terenu je Novaković.

- 56. minut - Izvodi Mirković još jednog bitnog igrača, umesto Zakarića u igru ulazi mladi Filip Stevanović.

- 46. minut - Izmena u Partizanu na poluvremenu, umesto jednog štopera Valijentea, ulazi iskusni Ostojić. Mirković verovatno čuva Španca za derbi. Menjao je i trener Proletera, umesto napadača Vujaklije, igraće Jokić.

- Počelo je drugo poluvreme...

- Poluvrreme...

- 45. + 2 minut - GOL! 3:0! Ponovo Rikardo Gomeš!

Kosović je zaslužio i upisao asistenciju, a Rikardu uopšte nije bilo teško da postigne 13. gol u sezoni. Samo je postavio nogu i loptu skrenuo u mrežu.

- 41. minut - GOL! 2:0! Rikardo Gomeš!

Sjajno su kombinovali Nikolić i Rikardo Gomeš koji obilazi Vesića i lagano trese mrežu Proletera. Njegov 12. gol u Superligi ove sezone.

- 40.minut - Još jednom je linijski sudija Dimitrijević doneo sumnjivu odluku. Opet je signalizirao ofsajd za igrače Partizana, ali usporeni snimak pokazuje da ni Rikardo ni Nikolić nisu bili iza leđa gostujuće odbrane.

- 37. minut - Slobodan udarac sa 18 metara i odličan šut Zakarića, išla je lopta pod prečku, ali Vesić uspeva da odbrani.

- 31. minut - Zbog isključenja štopera, gosti su morali da napreve prvu izmenu, umesto veziste Plavšića ulazi defanzivac Nikolić.

- 30. minut - Rikardo je u gol šansi, ali linijski sudija podiže zastavicu. Deluje kao da napadač Partizana nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

- 25. minut - Kosović fantastično proigrava Rikarda koji ponovo lako beži Leandru, ali golman Vesić uspeva da ga spreči da šutira ili asistira.

- 21.minut - Zbog bakljade na jugu i dimnih bombi na istoku, u trenutku kada je počeo vatromet iznad stadiona u Humskoj, sudija Tripković je na kratko prekinuo meč.

- 19. minut - Armin Đerlek je izveo slobodan udarac ali bez većih problema za golmana gostiju.

- 18. minut - Crveni karton za Lambulića! Gosti ostaju sa 10 igrača!

Kosović je gurnuo loptu u prazan prostor Za Rikarda Gomeša koji je krenuo ka golu, a Zarija Lambulić ga kao poslednji igrač odbrane obara i dobija crveni karton.

- 16. minut - GOL! 1:0! Nemanja Nikolić!

Posle ubacivanja lopte sa desne strane, Gomeš je prebacio glavom u sredinu peterca, Kosović je propustio fudbal koji stiže do Nemanje Nikolića, a on lagano trese mrežu. Šesti pogodak u sezoni.

- 10. minut - Mladi štoper Partizana Strahinja Pavlović je u desetom minutu svog debija u Superligi dobio žuti karton zbog udaranja Vujaklije u skoku.

- 5. minut - Odličan centaršut Zakarića iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, štoper Proletera je zakačio loptu glavom, a onda odlazi pored stative u korner.

- Utakmica je počela...

Uprava Partizana donela je odluku da ulaz na stadion u Humskoj ulici bude besplatan. Na taj način čelnici "parnog valjka" žele da časte navijače zbog pobede na sudu vezane za vlasništvo nad stadionom "Partizan".

Prvi duel odigran u Novom Sadu pripao je crno-belima (1:0), ali su se tada prilično namučili protiv debitanta u najjačem rangu srpskog fudbala, mogao je tada meč da bude završen i bez pobednika.

Ovo je poslednji meč za crno-bele uoči "večitog" derbija na "Rajku Mitiću" sledećeg vikenda.

Sastavi:

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Pavlović, Valijente, N. G. Miletić, Đerlek, Šćekić, Kosović, Zakarić, Nikolić, Rikardo Gomeš.

Proleter: Vesić, Mitrović, Lambulić, Plavšić, Čović, Čolović, Leandro, Krasić, Tanasin, Vujaklija, Govedarica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online