Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.12.2013.
16:03
D. Dušanić - Vesti A

"Mojoj sestri se ne sviđa pesma za Evrosong"

Tijana Dapčević (37) peva, glumi i priprema se za odlazak na Evrosong u Dansku kao predstavnik rodne Makedonije.

Uspešna i kao glumica: Tijana Dapčević (desno) u predstavi "Maratonci trče počasni krug"
 


- Pesma sa kojom ću se takmičiti u Kopenhagenu je odabrana, ali je još dorađujemo. Premijerno ću je izvesti na makedonskoj televiziji 22. februara, kada ćemo konačno reći njen naziv i ko su autori - kaže Tijana.

Ona ističe da su joj scenski nastup, garderoba i frizura na evrovizijskoj sceni, za sada, u drugom planu.


- Najvažnija je pesma koja je u brzom ritmu, skroz u mom fazonu i očekujem da ćemo napraviti pravu žurku na sceni. Posle dočeka Nove 2014. godine, koju ću radno proslaviti na skopskom trgu, produžiću boravak u Makedoniji, kako bih u studiju pesmu doradila sa kompozitorom i producentom. Čeka nas naporan posao, imam veliku odgovornost i ne želim ništa da prepustim slučaju.

Beba se ne naručuje

Pokazuje li Vuk interesovanje i talenat za muziku?
- O da, stalno peva, sve zna, a najviše voli balade, ljubi ga majka. Izrazio je želju da hoće i on da peva sa decom, pa ga vodim na audiciju za hor Čarolija - kaže Tijana.
Traži li Vuk batu ili seku?
- Traži, traži, voleo bi da ima društvo, ali to ne može po narudžbini i ne planira se tek tako. Voleli bismo i Milan i ja da proširimo porodicu, ali. Kad se bude desilo, čuće se.

Kako je pesmu ocenila vaša sestra Tamara Todevska, koja je takođe pevačica?
- Njen prvi utisak je: "Meni se ovo ne dopada!" Ali, to je dobro i nije ništa čudno, jer što se njoj ne svidi, postane hit. I ranije se dešavalo da kaže za mnoge moje pesme da su bez veze, a mišljenje nije promenila ni kasnije pošto su pokupile pozitivne kritike, bile tražene i slušane. Ona čvrsto stoji iza svojih stavova. Inače, Tamara će mi sigurno pevati prateće vokale, tako ćemo udruženim sestrinskim snagama krenuti u Dansku na Evrosong. Očekujem i podršku dijaspore, svih zemljaka sa prostora bivše Jugoslavije.

Postajete i sve ozbiljnija glumica, uloge se nižu jedna za drugom, kao i pozitivni komentari na vaš glumački rad...?
- Da čovek ne poveruje, ali tako ispada. Već sam dobila ponudu za još jednu pozorišnu predstavu! Ipak, rad na toj ulozi će uslediti posle Evrosonga, u junu ili pak naredne jeseni. Treba napraviti malu pauzu, ne treba da idem baš iz uloge u ulogu. O tome ćemo pričati dogodine. Trenutno igram u tri predstave - "A, gde su kokoške", "Pukla bruka" i "Maratonci trče počasni krug".

Stižete li da zapevate na koncertima?
- Sve je pitanje dobre organizacije, mada moram priznati kada je muzika u pitanju nije više kao što je bilo pre pet-šest godina kada je gotovo svaki nastup bio radan. Sada imam koncerte dva-tri puta mesečno, što je meni super i ne oduzima mi previše vremena.

Da li ste vodili sina Vuka u pozorište?
- Nisam, jer smatram da je još mali za ozbiljan, veliki teatar. Ipak, on me je gledao u dečjoj predstavi "Velika avantura" gde igram sa Leontinom Vukomanović i Minjom Subotom. Prisustvovao je nekoliko puta kada smo je izvodili, pošto ova predstava traje već četvrtu sezonu. Bio je beba kada je došao prvi put da nas vidi, a sada već zna sve napamet.
 

Ne glumim Deda Mraza

- Porodično idemo za Skoplje za Novu godinu. Milan i Vuk će se lepo obući, utopliti, zabundati, pa će i oni skakutati oko bine na trgu i zajedno ćemo ispratiti staru i dočekati Novu godinu. Ako bude baš hladno, moji roditelji stanuju blizu trga, pa će moći da skoknu kod bake i deke da se ogreju ako zatreba. Inače, do sada nisam bila u prilici da igram Deda Mraza, ni za kućne potrebe, jer imam drugara koji se bavi tim poslom za praznike sa odličnim kostimom i maskom, kao da je upravo doputovao iz Laponije. I kako onda da ne verujemo da on postoji?!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online